Уъркшоп с педагог от The Voice UK за финалистите в „Музикален импулс“ 2019

След първите си две изключително успешни издания, „Музикален импулс“ успя да си изгради името на един от водещите конкурси за млади изпълнители в България, но с тазгодишното издание на конкурса екипът на Арт център „Точно време“ отново е твърдо решен да надгради постигнатото до момента.

Една от основните ни цели е да подкрепяме развитието на млади музикални таланти и именно преследването на тази ни цел стои в основата на цялостната концепция на „Музикален импулс“. Миналата година за нас бе огромна чест именно „Музикален импулс“ да бъде причината един от водещите вокални педагози във Великобритания да пристигне за първи път в България. Като част от нашето жури, William Lester имаше възможността да се запознае с младите ни музикални таланти и да допринесе със своя огромен опит за професионалния облик на конкурса.

Роденият в Северна Каролина, САЩ, William Lester, е професионален актьор, певец и вокален педагог с 25 години опит в развлекателната сфера. Участвал е в предавания, пиеси, реклами, филми и турнета в САЩ и Европа. Сред многото професионалисти, с които William е работил, са световноизвестни имена като David Coulter,  Dionne Warwick, Yoko Ono, Damon Albarn, Peaches, Imogen Heap, Boy George, Patrick Wolf, Camille O’Sullivan, Dolly Parton, Brian Eno, Rufus Wainwright и други.

Като вокален педагог William е неизменна част от екипа на The Voice UK Гласът на Великобритания (BBC и ITV) от 2013 до сега, а също така е и в екипа на The Voice Kids UK (ITV) още от първия сезон на предаването. Сред телевизионните продукции, за които William е работил, са още Change The Tune (Channel 4), Michael McIntyre’s Big Show (BBC1), както и X Factor UK (ITV).

William работи като педагог и консултант за артисти на големи звукозаписни компании, както и за някои от водещите мюзикълни продукции, а впечатляващият му професионален опит е причината той често да бъде канен за лекции и презентации за професионални изпълнители и вокални педагози. В академична среда, педагогическият му опит включва някои от водещите висши учебни заведения за съвременна музика във Великобритания, сред които Tech Music School, BIMM London, Leeds College of Music и London College of Music.

Несъмнено, специалист с толкова впечатляваща биография може да помогне много на млади развиващи се изпълнители и, поради именно тази причина, още след приключването на миналогодишното издание на конкурса, Арт център „Точно време“ започна работа по идеята през 2019 William Lester не просто да оценява изпълненията на финалистите в конкурса, но и да има възможността да се срещне с тях отблизо и да им даде безценни съвети, които ще помогнат не само за тяхното представяне във финалния етап на „Музикален импулс“, но и за тяхното цялостно бъдещо развитие като професионални изпълнители.

Като експерт по вокални и сценични умения и техника, William е озаглавил концепцията за своя уъркшоп Stage Presence and Expressive Performance Technique (Сценично присъствие и техника за изразително изпълнение), а огромното му желание е да помогне на участниците да усвоят техниката на въздействащите професионални сценични музикални изпълнения, като им даде практични съвети и им разкрие различни професионални похвати. Асистент на William от българска страна ще бъде председателят на Арт център „Точно време“, Стефан Лалчев, който, освен професионален изпълнител с богат сценичен опит, е и бакалавър, магистър и към момента докторант от London College of Music със специален фокус върху развитието на музикални артисти.

Уъркшопът с William Lester ще се проведе на 08 август, Четвъртък, а изключителният шанс да вземат участие в него ще имат финалистите в „Музикален импулс“ 2019 от III, IV и V възрастови групи.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в „Музикален импулс“ 2019 вече наближава. Не забравяйте, че само до 28 юни можете да заявите участие, така че не пропускайте възможността да се запознаете с регламента на конкурса и да подадете заявка.

Вече е известно журито на „Музикален импулс“ 2019

Ето, че дойде моментът да обявим официално състава на журито на „Музикален импулс“ 2019. Всъщност, по-правилно би било да кажем, че е време да потвърдим състава на журито, тъй като той се запазва без промени от предходното издание на конкурса.

Начело на комисията отново застава обичаният от няколко поколения българи изпълнител и един от водещите вокални педагози в България, Доц. Етиен Леви. Неговата бляскава кариера като артист в комбинация с опита му като педагог в академична среда и в големи телевизионни продукции като Music Idol, X Factor, Като две капки вода и др. го правят безспорно един от най-компетентните специалисти в България.

Честта да бъде единствената дама в журито се пада отново на Мая Райкова, която е член на комисията още от първото издание на конкурса през 2017. Мая Райкова е един от изключително опитните музикални продуценти с дългогодишна кариера в Българско Национално Радио, където отговаря за джаз, поп и рок музика. Освен многобройните успешни проекти, които тя има зад гърба си, Мая Райкова стои в момента и зад една от най-новите и водещи официални музикални класации в България, БНР Топ 20. Тя бе и председател на българското експертно жури на песенния конкурс на Евровизия през 2018.

Друг неизменен член на журито още от създаването на конкурса е Атанас Стоянов или, както всички го наричат, Наско от БГ Радио. Освен един от най-известните водещи в България и един от емблематичните радио гласове, най-често свързван с предаването Любими песни за любими хора, Наско също така е и Музикален директор на нашия вече традиционен официален медиен партньор БГ Радио.

Особена гордост за нас е, че за втора поредна година в състава на журито на „Музикален импулс“ влиза невероятният William Lester. Родом от САЩ, William е един от водещите вокални педагози във Великобритания, преподавал в някои от най-престижните съвременни музикални учебни заведения в Лондон, както и с опит като част от екипа на големи продукции като The Voice UK, The Voice Kids UK, X Factor UK и много други. William е работил и с много световноизвестни музикални артисти, а за нас е изключителна чест, че именно „Музикален импулс“ бе причината през 2018 той за първи път да дойде в България и да се запознае с родните ни музикални таланти. Тази година William Lester не просто ще се включи отново в експертната ни комисия, а е подготвил и една специална изненада за финалистите в „Музикален импулс“ 2019, но за повече информация очаквайте скоро анонс, така че не спирайте да следите информационните канали на Арт център „Точно време“.

За нас е огромно удоволствие да потвърдим този състав на журито, защото брилянтният начин, по който те свършиха своята работа по време на миналогодишното издание на конкурса, ни показа, че сме успели да създадем един истински професионален екип, изграден от експерти, които взаимно се допълват със своята компетентност, обхващаща всички сфери на музикалната индустрия, и са силно обединени от общата цел да бъдат правилно подкрепени и справедливо оценени най-добрите млади изпълнители в България.

Напомняме Ви, че крайният срок за подаване на заявки за участие в Музикален импулс 2019 е Петък, 28 юни. Ако все още не сте го направили, не пропускайте възможността да се запознаете с регламента и да подадете заявка за участие.

Съюзът на българските композитори връчва специална награда в рамките на „Музикален импулс“

Като сдружение с нестопанска цел, сред чиито основни цели са съхраняването, развитието и популяризирането на българската музикална култура, Арт център „Точно време“ обръща значително внимание на българската популярна музика в най-мащабния проект на сдружението – „Музикален импулс“. От самото начало, едно от основните репертоарни изисквания, заложени в регламента на конкурса, е поне едно от двете конкурсни изпълнения на всеки участник да бъде на песен, написана от български автори и на български език, а една от големите награди в конкурса е именно наградата за най-добро изпълнение на българска песен.

Интересната и съвременна концепция на проекта, както и фокусът върху българската музика, допринасящ за нейното развитие, бяха и едни от основните причини още от създаването си през 2017 г. Националният конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ да получи официалната подкрепа на Съюза на българските композитори – организация, чиито основи са положени още през далечната 1933 г., а през годините се е превърнала в емблема, обединяваща най-големите български композитори.

В преследване на общите си цели, с тазгодишното издание Арт център „Точно време“ и СБК не само продължават своето вече традиционно партньорство, но и го издигат на едно ново равнище. Вместо вече традиционната награда за най-добро изпълнение на българска песен, в рамките на „Музикален импулс“ 2019 ще бъде връчена за първи път Специалната награда на СБК за най-добро изпълнение на песен от български композитор.

Финалният етап на „Музикален импулс“ 2019 ще се състои в периода 08-11 август, а напомняме, че крайният срок за подаване на заявки за участие в конкурса е 28 юни, така че, ако все още не сте го направили, не пропускайте да се запознаете с регламента и да подадете своята заявка.

БГ Радио подкрепя „Музикален импулс“ 2019

Музикален импулс 2019 БГ Радио

За Арт център „Точно време“ бе изключителна гордост, когато със създаването си през 2017 „Музикален импулс“ получи официалната подкрепа на БГ Радио. Още по-горди сме от факта, че тази подкрепа се превърна в едно традиционно партньорство и с радост споделяме, че за трета поредна година радиото, което често бива окачествявано като „дом на българската музика“, е официален медиен партньор на „Музикален импулс“.

Партнирайки си по проекта „Музикален импулс“, БГ Радио и Арт център „Точно време“ обединяват сили около общата си мисия да подпомагат развитието на българската култура и музика, като подкрепят бъдещите големи музикални звезди на България.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в „Музикален импулс“ 2019 е 28 юни, а изненадите, които очакват финалистите тепърва предстоят.

Подай заявка за участие сега

Весели Празници!

Ето че още една година измина! За нас от Арт център „Точно време“ тя бе изключително успешна. Особен повод за гордост бе второто издание на „Музикален импулс“, което не само затвърди доброто име на форума, но и значително надгради постигнатото.

Искрено се надяваме, че 2018 е била също толкова успешна и за всички наши последователи, приятели и партньори!

Желаем на всички Ви весело посрещане на предстоящите Коледни празници в компанията на любимите Ви хора и нека новата година донесе много здраве и незабравими моменти! Ние вече сме отправили поглед към 2019 и с нетърпение очакваме всички страхотни неща, които се надяваме, че ни е подготвила!

Ротари клуб Бургас-Пиргос отново засвидетелства своята подкрепа

Ротари клуб Бургас-Пиргос за пореден път засвидетелства своята подкрепа за младите таланти. Дългогодишният партньор на Арт център „Точно време“ за втора поредна година подкрепя проекта „Музикален импулс“. По време на тържественото награждаване, президентът на клуба за тази ротарианска година Николай Киров връчи специалната награда на Ротари клуб Бургас-Пиргос за вокален педагог. Наградата се връчва като признание за висок професионализъм в работата с млади таланти и тази година за неин носител бе определена Румяна Иванова от Пловдив.

Искрено благодарим на Ротари клуб Бургас-Пиргос за доверието и вече традиционната подкрепа!

Издателска къща Анубис-Булвест отново подкрепя „Музикален импулс“


За втора поредна година издателска къща Анубис-Булвест и техните световно-известни партньори застават зад проекта „Музикален импулс“. Това, което сме особено щастливи да споделим, е, че с тяхното любезно съдействие тази година отново наградените участници ще получат специално избрани за тях книги. За нас това е една много важна традиция, която вярваме, че има силно послание!

„Музикален импулс“ 2018 се осъществява с любезното съдействие на Шкода Еуратек Ауто

С особена гордост съобщаваме, че един от основните партньори на „Музикален импулс“ 2018 е Шкода Еуратек Ауто. Арт център „Точно време“ и целият организационен екип на „Музикален импулс“ искрено благодарят за оказаната подкрепа!

За втора поредна година наши партньори са сладоледи ALGIDA

За втора поредна година „Музикален импулс“ получава подкрепата на сладоледи ALGIDA. През 2018 отново фризерът с вкусни сладоледи ще очаква участниците в конкурса. Разбира се, всеки участник ще получи своя сладолед, едва след като е изпълнил и втората си конкурсна песен.

Лято, Бургас, „Музикален импулс“ и, разбира се, сладолед ALGIDA – перфектна комбинация!

Вкусна подкрепа за участниците в „Музикален импулс“ 2018 от Победа АД

Съобщаваме важна новина! Официално всички участници в „Музикален импулс“ 2018 получават безкрайно вкусната подкрепа на Победа АД! Емблематичната бургаска компания, произвеждаща любимите на поколения българи сладки изделия, застава зад „Музикален импулс“ 2018 и ще се погрижи за кетъринга по време на конкурса, примамвайки всеки от участниците да опита от нейните сладки изкушения.

Нашите приятели от Победа АД са подготвили и още една много сладка изненада, осигурявайки специалната награда за най-малък участник в конкурса, която ще бъде връчена на официалната церемония по награждаването, която ще се проведе в рамките на тържествения гала концерт „Бъдещите големи звезди на България“, в Неделя, 05 август в Летния театър в Бургас!