За нас

Стефан Лалчев – син

stefan-lalchev

Стефан Лалчев-син е роден в град Бургас. Заобграден от музика още от преди да се роди, Стефан започва да пее още на 3-годишна възраст, на 4 години вече участва в концерти, а на 5 години е поканен да пее на сцената на препълнения Летен театър в Бургас. Под експертното ръководство на своите родители музиканти, Стефан непоколебимо развива музикалния си талант. Като индивидуален изпълнител и солист на Детска вокална група „Точно време“ той има възможността да участва в десетки концерти, конкурси и фестивали в България и чужбина.

Едва на 9-годишна възраст Стефан Лалчев издава своя дебютен албум, съдържащ, както песни, написани специално за него от водещи български композитори, така и кавър версии на световно известни хитове. Освен музиката, Стефан има голям спектър от хобита и интереси, сред които е и поезията. Още с първите си стъпки в тази област той печели престижни национални и международни награди със свои стихотворения, а, когато е още само на 12 години, е отпечатана и първата му стихосбирка.

Постоянството в развитието му като изпълнител е основен приоритет за Стефан, който растейки не спира да трупа успехи на сцената. Голямата стъпка в професионалната си кариера той прави с участието си в първия сезон в България на световно известния музикален телевизионен риалити формат Music Idol. Едва на 17-годишна възраст, Стефан е сред най-младите от над 8000 участници, но това не му пречи да завърши на четвърто място, превръщайки се в една от младите музикални звезди на България. В следствие на този огромен успех, освен че има възможността заедно с колегите си от предаването да бъде част от националното турне на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд, той има удоволствието и да участва в десетки концерти и събития в цялата страна, а през пролетта на 2008 г. е поканен и да представя България на международния музикален фестивал French Touch в Мумбай, Индия. Като артист на Вирджиния Рекърдс, Стефан Лалчев издава дебютния си сингъл като професионален изпълнител. „Глупаво, нали?“ е по музика на канадския тандем Luke MacMaster и Greg Gritchley, а българският текст е написан от Ваня Щерева. Песента, освен че бързо става любима на неговите фенове, достига и водещи позиции в националните класации. През лятото на същата 2008 г. излиза и вторият сингъл на Стефан Лалчев по музика на Марио Балтаджиев и текст на Мартин Ръждашки. Песента се казва „Не знаеш“ и е голямата сензация на конкурса за песен „Бургас и Морето“, спечелвайки в конкуренция с голяма част от водещите имена в музикалния бранш в България. Скоро след това песента и клипът към нея оглавяват някои от водещите музикални класации в страната, а изключително успешната 2008 г. носи на Стефан и номинация в категорията БГ Дебют на Годишните музикални награди на БГ Радио през 2009 г.

Завършил средното си образование през 2008 г., с оглед многобройните си ангажименти, Стефан отлага следването в университет за известно време, но през 2009 г., той решава че е време да продължи с доусъвършенстването си като професионалист. След като е приет в изключително престижния London College of Music, Стефан решава да последва мечтата си и заминава за Лондон, Великобритания. Завършвайки Музикални технологии и Изпълнение на поп музика, Стефан има възможността, освен да участва в различни музикални и филмови продукции, също така и да започне да се развива, освен като изпълнител, така и вече като композитор и продуцент. Въпреки че живее в Лондон, той не пропуска да използва времето, когато се прибира в България, да помага на младите таланти, обучаващи се във Вокална студия „Точно време“, давайки им консултации и съвети, които са от изключителна важност за подрастващите изпълнители.

През 2016 г. Стефан започва усилена работа по проект, идеята за който се обсъжда от много време. Вокална студия „Точно време“ е на път да отбележи своя 20-годишен юбилей и целият екип е на мнение, че е време за една нова страница в развитието на школата. По този повод, през лятото на същата година Стефан се връща в България и в началото на 2017 г. заема позицията на Председател на Управителния съвет на новорегистрираното сдружение с нестопанска цел Арт център „Точно време“, имащо за цел да подпомага развитието на талантливи деца и младежи в областта на музикалните и сценичните изкуства. Под негово ръководство, сдружението осъществява и изключително мащабния проект Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“, чието пилотно издание през лятото на 2017 г. успява да събере в Бургас над 120 талантливи индивидуални изпълнители от 21 града от цялата страна, а второто и третото издание, респективно през 2018 г. и 2019 г., затвърждават „Музикален импулс“ като един от водещите конкурси за млади изпълнители в България. Към момента Стефан Лалчев отново живее в Лондон, където след изключително успешното си завършване на Магистърска степен по Мениджмънт за музикалната индустрия и Развитие на артиста в London College of Music, въпреки младата си възраст, е удостоен и с особено престижната Vice Chancellor’s PhD Scholarship – стипендия, която от пролетта на 2019 г. му отрежда място на докторант по музика с асистент-преподавателски статут в London College of Music. Стефан продължава да се развива и да работи по различни проекти като изпълнител, композитор, текстописец и продуцент.


Последвай Стефан в социалните мрежи