Четвъртото издание на „Музикален импулс“ няма да се състои през 2020 г.

Днес, 23 юни, във видео изявление, публикувано на официалната facebook страница на Арт център „Точно време“, председателят на сдружението и идеен създател на „Музикален импулс“, Стефан Лалчев, обяви новината, че следващото издание на конкурса няма да се състои през тази календарна година.

Това окончателно решение идва след дълго обмисляне от страна на организационния екип. Още при първите индикации за разхлабване на противоепидемичните мерки на територията на България, бе възобновена и усилената работа по „Музикален импулс“ 2020, като форматът бе изцяло адаптиран към настоящата ситуация и извънредните обстоятелства. Въпреки това обаче, организирането на форум като „Музикален импулс“, който, макар и с едва три издания зад гърба си, си изгради името на един от водещите певчески конкурси в страната, е преди всичко огромна отговорност.

В своето обръщение Стефан Лалчев споделя:

„Несъмнено, лятото ни няма да бъде същото без срещата ни с Вас, но смятаме, че, към момента, това е най-разумното и отговорно решение, което ние можем да вземем като професионалисти. За нас приоритет остава безопасността на нашите участници, екип и публика.“

Разбира се, това не е повод да бъдем тъжни, защото нашият екип вече е отправил поглед към „Музикален импулс“ 2021, когато се надяваме, че отново Летният театър в Бургас ще може да бъде изпълнен в подкрепа на Бъдещите Големи Звезди на България!

Тук можете да изгледате и цялото видео обръщение на Стефан Лалчев.

Tags: