Победител в „Музикален импулс“ 2019 ще представя България на „Славянски базар“ 2020

„Славянски базар“ е един от най-мащабните европейски музикални конкурси. Той се провежда всяка година в град Витебск, Беларус, като е разделен в две категории – деца до 13-годишна възраст и млади изпълнители на възраст между 18 и 30 години. Националните представители на страните-участнички в конкурса преминават много строга селекция, при която десетки страни се съревновават за ограничен брой места на финалния етап на конкурса.

През лятото на 2019 г. бе анонсирано, че за следващото издание на „Славянски базар“ ще бъдат въведени промени в процедурата по селектиране на национален представител, който България да номинира за участие на финала в Беларус. От страна на официалните представители на форума за България бе взето решение няколко високо-качествени конкурса в страната да имат правото да излъчат своите номинации, измежду които по време на финален национален селекционен етап да бъдат избрани българските представители за 2020 г. Истинска чест за нас е, че именно „Музикален импулс“ бе първия конкурс, който получи официална покана да излъчи своите номинации.

На 11 август 2019 г., по време на гала концерта “Бъдещите големи звезди на България” в Летния театър в Бургас обявихме, че тогава 9-годишната Кристина Неделчева е детето, което Националният конкурс за млади изпълнители на популярна музика “Музикален импулс” номинира за български представител на детския „Славянски базар“ 2020. Изключително сме щастливи, че вчера Криси бе обявена за победител и във финалния подбор за представител на България на престижния форум в Беларус. Както през август, така и сега дълбоко вярваме, че тя може да представи достойно страната ни на голямата международна сцена и да даде повод за гордост на всички ни!

Tags: