Уъркшоп с педагог от The Voice UK за финалистите в „Музикален импулс“ 2019

След първите си две изключително успешни издания, „Музикален импулс“ успя да си изгради името на един от водещите конкурси за млади изпълнители в България, но с тазгодишното издание на конкурса екипът на Арт център „Точно време“ отново е твърдо решен да надгради постигнатото до момента.

Една от основните ни цели е да подкрепяме развитието на млади музикални таланти и именно преследването на тази ни цел стои в основата на цялостната концепция на „Музикален импулс“. Миналата година за нас бе огромна чест именно „Музикален импулс“ да бъде причината един от водещите вокални педагози във Великобритания да пристигне за първи път в България. Като част от нашето жури, William Lester имаше възможността да се запознае с младите ни музикални таланти и да допринесе със своя огромен опит за професионалния облик на конкурса.

Роденият в Северна Каролина, САЩ, William Lester, е професионален актьор, певец и вокален педагог с 25 години опит в развлекателната сфера. Участвал е в предавания, пиеси, реклами, филми и турнета в САЩ и Европа. Сред многото професионалисти, с които William е работил, са световноизвестни имена като David Coulter,  Dionne Warwick, Yoko Ono, Damon Albarn, Peaches, Imogen Heap, Boy George, Patrick Wolf, Camille O’Sullivan, Dolly Parton, Brian Eno, Rufus Wainwright и други.

Като вокален педагог William е неизменна част от екипа на The Voice UK Гласът на Великобритания (BBC и ITV) от 2013 до сега, а също така е и в екипа на The Voice Kids UK (ITV) още от първия сезон на предаването. Сред телевизионните продукции, за които William е работил, са още Change The Tune (Channel 4), Michael McIntyre’s Big Show (BBC1), както и X Factor UK (ITV).

William работи като педагог и консултант за артисти на големи звукозаписни компании, както и за някои от водещите мюзикълни продукции, а впечатляващият му професионален опит е причината той често да бъде канен за лекции и презентации за професионални изпълнители и вокални педагози. В академична среда, педагогическият му опит включва някои от водещите висши учебни заведения за съвременна музика във Великобритания, сред които Tech Music School, BIMM London, Leeds College of Music и London College of Music.

Несъмнено, специалист с толкова впечатляваща биография може да помогне много на млади развиващи се изпълнители и, поради именно тази причина, още след приключването на миналогодишното издание на конкурса, Арт център „Точно време“ започна работа по идеята през 2019 William Lester не просто да оценява изпълненията на финалистите в конкурса, но и да има възможността да се срещне с тях отблизо и да им даде безценни съвети, които ще помогнат не само за тяхното представяне във финалния етап на „Музикален импулс“, но и за тяхното цялостно бъдещо развитие като професионални изпълнители.

Като експерт по вокални и сценични умения и техника, William е озаглавил концепцията за своя уъркшоп Stage Presence and Expressive Performance Technique (Сценично присъствие и техника за изразително изпълнение), а огромното му желание е да помогне на участниците да усвоят техниката на въздействащите професионални сценични музикални изпълнения, като им даде практични съвети и им разкрие различни професионални похвати. Асистент на William от българска страна ще бъде председателят на Арт център „Точно време“, Стефан Лалчев, който, освен професионален изпълнител с богат сценичен опит, е и бакалавър, магистър и към момента докторант от London College of Music със специален фокус върху развитието на музикални артисти.

Уъркшопът с William Lester ще се проведе на 08 август, Четвъртък, а изключителният шанс да вземат участие в него ще имат финалистите в „Музикален импулс“ 2019 от III, IV и V възрастови групи.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в „Музикален импулс“ 2019 вече наближава. Не забравяйте, че само до 28 юни можете да заявите участие, така че не пропускайте възможността да се запознаете с регламента на конкурса и да подадете заявка.

Tags: