Съюзът на българските композитори връчва специална награда в рамките на „Музикален импулс“

Като сдружение с нестопанска цел, сред чиито основни цели са съхраняването, развитието и популяризирането на българската музикална култура, Арт център „Точно време“ обръща значително внимание на българската популярна музика в най-мащабния проект на сдружението – „Музикален импулс“. От самото начало, едно от основните репертоарни изисквания, заложени в регламента на конкурса, е поне едно от двете конкурсни изпълнения на всеки участник да бъде на песен, написана от български автори и на български език, а една от големите награди в конкурса е именно наградата за най-добро изпълнение на българска песен.

Интересната и съвременна концепция на проекта, както и фокусът върху българската музика, допринасящ за нейното развитие, бяха и едни от основните причини още от създаването си през 2017 г. Националният конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ да получи официалната подкрепа на Съюза на българските композитори – организация, чиито основи са положени още през далечната 1933 г., а през годините се е превърнала в емблема, обединяваща най-големите български композитори.

В преследване на общите си цели, с тазгодишното издание Арт център „Точно време“ и СБК не само продължават своето вече традиционно партньорство, но и го издигат на едно ново равнище. Вместо вече традиционната награда за най-добро изпълнение на българска песен, в рамките на „Музикален импулс“ 2019 ще бъде връчена за първи път Специалната награда на СБК за най-добро изпълнение на песен от български композитор.

Финалният етап на „Музикален импулс“ 2019 ще се състои в периода 08-11 август, а напомняме, че крайният срок за подаване на заявки за участие в конкурса е 28 юни, така че, ако все още не сте го направили, не пропускайте да се запознаете с регламента и да подадете своята заявка.

Tags: