„Музикален импулс“ отново е подкрепен от Съюза на българските композитори

За втора поредна година Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ Бургас получава официалната подкрепа на Съюза на българските композитори.

Подкрепата е засвидетелствана с официално писмо, в което председателят на съюза, г-н Ценко Минкин, поздравява организаторите на конкурса от Арт център „Точно време“ за изключителната инициатива и определя „Музикален импулс“ като „символ и надежда за естетическото и духовно израстване на младите хора в България“, както и бъдещ „важен критерий за художествената стойност на българската популярна музика“.

Като сдружение с нестопанска цел, сред чиито основни цели са подпомагането развитието на талантливи деца и младежи в областта на музикалните изкуства, както и съхраняването, развитието и популяризирането на българската музикална култура, Арт център „Точно време“ създаде конкурса през 2017 г. с огромното желание да предостави един престижен и съвременен форум за изява на талантливи деца и младежи от цялата страна. В „Музикален импулс“ значително се фокусира върху българската музика, тъй като по регламент поне едно от двете конкурсни изпълнения на всеки участник трябва да бъде песен, написана от български автори и изпълнена на български език. Съвсем закономерно и една от големите награди в конкурса е Специалната награда за изпълнение на българска песен.

За Арт център „Точно време“ установеното партньорство със Съюза на българските композитори е повод за изключителна гордост, както и ясна индикация, че „Музикален импулс“ Бургас има огромния потенциал да се превърне в едно традиционно събитие с национална значимост.